Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina. Sla het menu over en ga direct naar zoeken.

Beter onderwijs in Congo met steun van de ASN Bank

Al jaren steunt de ASN Bank kinderprojecten van Cordaid Kinderstem. In 2015 verbeterden wij met die steun het onderwijs in DR Congo en Malawi. Ook in 2016 zijn wij één van de elf maatschappelijke partners van de ASN Bank. We zijn trots dat we mede namens ASN spaarders kunnen bijdragen aan een meer rechtvaardige samenleving.

In 2015 steunde de ASN Bank haar maatschappelijke partners met in totaal 2 miljoen euro. Ruim 500.000 daarvan ging naar onderwijsprojecten om kinderarbeid tegen te gaan, deels naar projecten van Cordaid Kinderstem. Met dat geld krijgen duizenden kinderen in conflictgebieden dKinderen naar schoole kans om toch naar school te gaan.

asn-bank-logo-rgb-780x500

Kinderen naar school

Met steun van de ASN Bank verbetert Cordaid Kinderstem de kwaliteit van het onderwijs in de Democratische Republiek Congo. Door de jaren van oorlog is er veel mis met de onderwijssituatie in dat land. Veel kinderen gaan er niet naar school. Cordaid Kinderstem verbetert het onderwijs, organiseert bijscholing voor leraren, bouwt er onder meer scholen en schaft lesmateriaal aan. Dat doen we met succes. In 2015 hielpen we met de bijdrage van ASN Bank zo bijna 10.000 kinderen.

ASN Jeugdsparen

Per nieuw geopende rekening ASN Jeugdsparen doneert de ASN Bank 5 euro aan Cordaid. Daarnaast schenkt de bank elk jaar een percentage dat is gekoppeld aan de totale inleg op ASN Jeugdsparen. Met dat bedrag draagt Cordaid bij aan beter onderwijs in Malawi.

Lees hier meer over de steun van ASN aan onderwijsprojecten om kinderarbeid te voorkomen