Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina. Sla het menu over en ga direct naar zoeken.

Postcode Loterij schenkt bijna 5 miljoen euro

Op het Goed Geld Gala heeft Cordaid een extra bijdrage van 2.285.000 euro gekregen. Bedankt! Deze extra bijdrage komt bovenop de vaste jaarlijkse bijdrage van 2,7 miljoen euro voor projecten van Cordaid.

Met de extra bijdrage kunnen wij 15.000 boerinnen in Zuid-Soedan en Oeganda van een Wakati One vershoudtent voorzien. Daardoor helpen wij deze boerinnen en hun gezinnen (ruim 100.000 mensen!) vooruit.

Oogsten gaan verloren

Wereldwijdzijn er ongeveer 500 miljoen boerinnen met een lapje grond van nog geen 2 hectare. Daarop verbouwen zij groente en fruit voor hun gezin en voor de verkoop. Deze boerinnen hebben geen koelkast, schuur of loods waarin ze hun oogst kunnen opslaan. Hun tomaten, mango’s en sinaasappels bewaren ze buiten, blootgesteld aan hitte en ongedierte. Mede daardoor gaat bijna 40% van hun oogst verloren!

Meer inkomsten door Wakati One

De oplossing: de Wakati One, een op zonne-energie werkende opslagtent waarin groente en fruit hun versheid behouden. Langer vers betekent immers meer voedsel voor het gezin én voor de verkoop. Wij hebben de Wakati One getest in Oeganda, en de resultaten zijn veelbelovend. De deelnemers aan onze pilot hielden in plaats van 60% ruim 80% van hun geoogste sinaasappels over en verdienden daardoor gemiddeld € 203 meer per oogst dan voorheen. Met dit extra geld kunnen zij zichzelf en hun gezin van voldoende voedsel, onderwijs en gezondheidszorg voorzien.

Bijna 5 miljoen euro van Postcode Loterij en haar deelnemers

Dankzij de extra bijdrage van de Postcode Loterij en haar deelnemers van 2,285 miljoen euro kunnen wij de Wakati One nu gaan verspreiden onder 15.000 boerinnen in Zuid-Soedan en Oeganda. Deze extra bijdrage komt bovenop de vaste jaarlijkse bijdrage van 2,7 miljoen euro voor projecten van Cordaid. Namens alle mensen die wij met dit fantastische bedrag kunnen helpen: bedankt!